Pihalla on leikkivälineitä, leikkimökki, pallokenttä ja nurmikkoa. Maasto on vaihteleva, meillä on valoa ja varjoa. Päiväkodin taakse, metsään, on rakennettu laavu.
Päiväkodissamme on kotitila neljälle ryhmälle. Meillä on päätalossa Vanamomäki, alle kolmivuotisten ryhmä, Apilaniitty, kolmesta viiteen vuotisille ja Lemmikkilehto, kouluunlähtijöille sekä satelliitissa Mäntykolo, kahdesta kuuteen -vuotiaiden sisarusryhmä. Kaikissa niissä on käytössä aktiivisen oppimisen menetelmä, jota olemme työstäneet High/Scope opetussuunnitelman pohjalta. Olemme muokanneet sekä yleisiä tiloja että ryhmätilojamme sen ajatuksista käsin. Meillä on nimetty eri toiminnoille omat alueensa: taidealue, nikkarointialue, rakentelualue, tehtäväalue, hiljainen alue ynnä muuta. Fyysisesti alueet sijaitsevat lasten ja aikuisten oleskelu- ja työtiloissa, unikammareissa, eteisissä, ympäri taloa. Pienillä on kotialueellaan vähemmän toimintojen mukaan nimettyjä alueita kuin isommilla. Alueiden nimet muuntuvat tarvittaessa, sikäli kun alueita ja/tai niiden sijoitusta muokataan lasten kanssa. Tavaroille on sovittu omat paikat ja ne on merkitty kuvin ja isojen lasten alueilla myös tekstein.
Sali on valoisa ja suuri ja se on kalustettu liikunta-alueeksi. Tarpeen tullen se toimii esiintymis- ja harjoitustilana, kummitusluolana tai vaikkapa isona rakentelualueena. Joka ryhmällä on sali käytössään yhden aamupäivän ajan ja muut ajat se on kaikkien yhteisessä käytössä. Samoina päivinä on myös vesileikkihuone varattu samoille ryhmille. Altaaseen mahtuu neljästä kuuteen lasta kerrallaan uimaan, vartalomaalaamaan ja kokeilemaan sotkuisiakin työ- ja tutkimistapoja tai nauttimaan "terapeuttisesti". Veistohuone on nikkarointialue, jossa isot lapset tekevät purku- ja puutöitä itsekseen ja pienet yhdessä aikuisen kanssa. Viher- ja savihuone, kuten muutkin tilat, muuntuu tarvittaessa ravintolaksi tai taidealueeksi tai vuodenaikojen mukaan istutusalueeksi tai kasvien prässäysalueeksi. Tulialue on takan ääressä, mutta se toimii myös leikkipaikkana. Entinen hiekkaleikkiallas ja takan edus muodostavat alueen, jonka lapset ovat nimenneet lelumaaksi. Tällä alueella lapset muovaavat tyhjään tilaan oman leikkiympäristönsä. Tilaan on laadittu suunnitelma leikkivälineiden säilytysjärjestelmäksi. Alunperin konsultointihuoneeksi rakennettua pikku huonetta olemme muuntamassa tiedealueeksi. Sinne keskitetään talossa oleva tutkimiseen tarkoitettu välineistö. Alue tarvitsee kalustuksen. Päiväkodissamme on kaikki mahdolliset tilat otettu lasten käyttöön: aikuisten työhuone, varastot ja käytävät. Ainoastaan keittiö, kodinhoitohuone, siivouskomero, aikuisten pukuhuone, johtajan toimisto ja rekvisiittavarasto ovat turvallisuuden vuoksi suljettuja lapsilta, ne ovat tiloja, joihin saa mennä vain aikuisen kanssa.
Mäntykolo sijaitsee kerrostalon alakerrassa, Kurjentie 73:ssa, ylätalon läheisyydessä.Sisarusryhmä on kodinomainen, se jakautuu ruokailutilaan, jossa on ns. taide- ja rakentelualue ja jossa myös pelataan ja tehdään pöydän ääressä erilaisia tehtäviä. Nukkumahuone on toiminnan aikana leikkitilana. Ylimääräistä pikkuhuonetta voi käyttää kotileikkiin ja se muuntuu myös nikkarointiin. Tiloja voi muutenkin muunnella lasten kiinnostusten mukaan kuhunkin leikkiin sopivaksi. Kerran viikossa Mäntykololaiset käyvät ylätalolla veistossa, salissa ja uimassa. Myös yhteisten projektien myötä tapaamme ylätalolla tai laavulla. Ulkoilu tapahtuu pääsääntöisesti kerrostalon pihapiirissä olevalla aidatulla piha-alueella. Mäntykolo tarjoaa päivähoitoa erillisessä yksikössä kodinomaisessa ympäristössä.
Yhteisiä tilojamme käyttävät silloin tällöin myös alueemme perhepäivähoitajat.