Paluu Linnoituksen etusivulle
Tämä sivu on tarkoitettu käytettäväksi (ja näyttää paljon, paljon paremmalta) standardeja tukevalla selaimella.

Sellaisia ovat esimerkiksi (tai uudempi versio mistä tahansa yllä olevista).

Sivua voi kuitenkin käyttää millä tahansa selaimella.
Taso 1 Taso 2 Taso 3 Taso 4 Taso 5 Taso 6 Taso 7 Taso 8 Taso 9 Taso 10 kartta
Suurenna kartta

Kuva linnoituksesta
Suurenna kuva

TULOSTAMINEN

Jos haluat, voit tulostaa nämä sivut ja ottaa ne mukaan Luontopolulle. Saimaan luonnonsuojelukeskuksesta saa myös valmiita opasvihkosia.

Nämä sivut muotoutuvat tulostettaessa uudelleen; erillistä tulostettavaa versiota ei siis tarvita.

Valid xhtml 1.0 Strict

Linnoituksen
luontopolku

Alkuun1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 — Info

Info

Mikä on Luonnonsuojelukeskus?

Saimaan luonnonsuojelukeskus (Katariinantori 6, 53900 LPR, (05) 4117 358) on vapaaehtoistyötä tekevän luonnonsuojeluväen kokoontumis- ja toimipaikka Linnoituksessa. Sitä ylläpitävät Suomen Luonnonsuojeluliiton paikallisyksiköt, Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistys sekä Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri. Suomen Luonnonsuojeluliiton Saimaan alueen aluepäällikkö työskentelee keskuksessa. Luonnonsuojelukeskus tarjoaa tietoa moniin kysymyksiin ja siellä on myytävänä Suomen Luonnonsuojelun Tuen norppa-tuotteita.

Tekijät

Luontopolku syntyi harrastajien aloitteesta ja sen on suunnitellut Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistys r.y. Kaupungin ympäristötoimi on kustantanut työn. Tekstit ovat koonneet työryhmänä Vesa Tanskanen, Raija Aura ja Kimmo Saarinen. Www-sivut on suunnitellut ja Aleksi Stenberg Etelä-Karjalan museosta.

Työssä ovat auttaneet Pentti Thuneberg, Ritva Vatanen, Pertti Siilahti, Arto Pulkkinen ja Ilkka Räsänen.

Kiitos kaikille auttaneille!

Lähdeaineistot

Luontopolkuaineisto nojautuu Marja-Leena Petron (1963) ja Kimmo Saarisen (1987-1992) kasvikartoituksiin sekä Terttu Lempiäisen kasviarkeologisiin selvityksiin (1985-86). Historiatiedoissa on nojattu lähinnä Olli Immosen kirjaan Lappeenrannan varuskuntahistoria ja Lappeenrannan Killan kokoamaan kirjaan Lappeenrannan vanha linnoitus.

Sivuista

Sivut noudattavat xhtml 1.0 Strict ja CSS2 -standardeja. Niiden toimivuus on varmistettu seuraavissa selaimissa: Netscape Communicator 6.2 ja 7.0 PR (ja Mozilla 1.0) sekä Microsoft Internet Explorer 5.0 ja 6.0. Sivujen ulkoasu ei toimi kunnolla vanhoissa selaimissa, kuten Netscapen 4-versiossa, koska niiden standardien tuki on kehno. Sivuja voi kuitenkin käyttää millä tahansa selaimella.

Seuraava Edellinen